Gratis deel van Ebook.

Titel boek: ‘Tips voor een vermoeide aura’
Auteur: spiritueel schrijver/paragnost Ron Malestein

Copyright © 2018, Ron Malestein/uitgeverij De Aura – Dordrecht.
Info websites: www.deaura.nl of www.malestein.info

Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd, opgeslagen in een geautomatiseerd gegevensbestand en/of openbaar gemaakt in enige vorm of op enige wijze, hetzij elektronisch, mechanisch, door fotokopieën, opnamen of op enige andere manier zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever.

 

Inhoudsopgave:

Woord vooraf. 7

In jezelf investeren. 9

Minimaal twee of drie kilo afvallen. 13

Oordoppen (wasbolletjes) van de drogist 14

De invloed van betonnen muren. 16

Vermijd de onrustige aura’s van sommige mensen. 18

De rustgevende werking van een klankschaal 20

Een warm bad. 22

De krachten van de natuur 24

Een vermoeide aura. 25

Zelf aura’s leren waarnemen. 27

Een extra vrije dag. 30

Te weinig nachtrust 31

Geneeskrachtige slaapkruiden. 32

Jouw helende handen en het afsluiten van je zonnevlecht 34

Rustig kauwen. 37

Thee voor een onrustige buik. 39

Jouw positief of negatief geladen gedachte-energieën. 41

De krachten van een magnetiseur 44

Jouw ruimte. 46

Bijvoorbeeld een week onthouding. 48

Sporten en je aura versterken. 50

Stoppen met roken. 52

Voorgevoelens en zielenonrust 54

Het verste geluid. 57

Medicijnen. 59

Winterhanden en wintervoeten (bloedsomloopstoornissen) 61

Helende muziek. 63

Ook een huilbui hoort erbij 66

Onder druk gezet 68

Meer je eigen energie inbrengen. 70

De rustgevende werking van intuïtief tekenen en schilderen  72

Aum / Ohm / Om / de mystieke Uhm-klank. 75

Een onrustige ademhaling. 77

Je lichaamstaal 80

Verplichte nummers. 82

Verdeeld in verschillende hoofdstukken. 85

Een verbroken relatie. 88

Zonlicht 90

Een slaaf van je mailbox. 92

Karma en je gezondheid. 94

Naar een andere slaapkamer 96

Allerlei signalen. 98

Ik mag er ook zijn (met een visualisatie) 101

Een voetenbad met water 103

Verdriet en steun (een grote familie aan deze zijde en gene zijde) 106

Gewoon boosheid en de krachten van de geest 108

Ik weet het al maar…… 112

Aanvaard jouw levenslot 114

Woord vooraf

 

Ik heb al meer dan 30 jaar als paragnost en als magnetiseur praktijkervaring met cliënten met allerlei lichamelijke en psychische klachten. Ik probeer zo goed als ik kan me een beeld te vormen van de oorzaak van de klachten van een persoon. Het is voor mij heel prettig en handig om gebruik te maken van mijn paranormale gaven. Het spreekt mij persoonlijk aan om iemand zoals ik dat zelf altijd noem, een zetje in de goede richting te geven. De bedoeling van het schrijven van dit boek is om de lezer enkele nuttige tips te geven om je gezondheid te verbeteren. Van stress, onrust, moeheid en zenuwzwakte wordt niemand gelukkiger. Ik ben me er goed van bewust dat iedereen vanuit zijn eigen achtergrond dit boek zal gaan lezen. Dat geeft niet.

Ik probeer vanuit verschillende richtingen goede tips aan te reiken. Ik zou willen zeggen: van zeer spirituele tot hele eenvoudige tips uit de volksgeneeskunde door de eeuwen heen. Het is mogelijk dat je sommige spirituele zaken niet direct makkelijk vindt om te begrijpen. Lees dan ook eens een ander paranormaal/spiritueel boek van mij, speciaal voor starters. Maak desnoods een kleine aantekening over datgene wat je verder nog een keer wilt gaan uitzoeken.
Dit boek kan je op twee manieren lezen. Van A tot en met Z of je leest een paar stukjes tekst waar je oog op valt. Dat maakt in dit boek niet zo veel uit. Ik probeer zoveel mogelijk, korte en duidelijke stukjes te schrijven. Het is wel belangrijk dat je een tip minimaal een maand rustig toepast. Je kunt namelijk niet verwachten dat iets wat bewust of onbewust in meerdere jaren er in geslopen is, in bijvoorbeeld 48 uur opgelost is. Het voelt veel beter als je lichamelijk en geestelijk goed in balans bent. Het is mijn ervaring dat in heel veel gevallen je inzet voor iets wel tienvoudig wordt beloond. Probeer een paar leuke tips uit. Ik hoop dat je het lezen van dit boek de moeite waard vindt.

Ron Malestein
Dordrecht 2018

 

 

In jezelf investeren


De mens is een best gecompliceerd wezen en kan in diverse richtingen belangstelling hebben. Het is soms alleen een beetje jammer dat we ook makkelijk kunnen overdrijven. In de spirituele wereld lees je nog weleens: een gezonde geest in een gezond lichaam. Om een goede gezondheid te behouden of te krijgen moet je proberen om alles in balans te houden. Maar overdrijf niet. Sommige mensen geven honderden tot wel duizenden euro’s uit aan cosmetica of cosmetische ingrepen. Anderen kopen enorm veel psychologische boeken. Sla niet teveel in één (eenzijdige) richting door. Dit is uiteraard niet mijn zaak. Iedereen moet zijn eigen keuzes maken. Maar je moet zelf jouw lichaam en geest wel gezond zien te houden. En dat vergt een (kleine) investering. Een investering die je eigenlijk alleen maar voor jezelf doet. Probeer eens wat kritischer naar je eigen keuzes en gedrag te kijken. Is alles bij jou wel enigszins in balans? Ben je niet bewust of onbewust ergens roofbouw op aan het plegen? Het is absoluut niet mijn bedoeling van het schrijven van dit boek dat we moeten gaan leven als een heilige boon. Je kunt natuurlijk wel proberen iets bewuster te leven. Dat is alles. Iedereen weet dat veel stress, te weinig slaap, eenzijdige en slechte voeding en veel te weinig beweging jouw gezondheid niet ten goede komt. Eigenlijk is het meer dan vreemd dat ’s avonds zoveel reclames over allerlei gezonde maar meestal ongezonde voeding voorbij komt schieten. De handel is kennelijk voor velen belangrijker dan iemands gezondheid en welzijn. Dit zou toch eigenlijk iets anders moeten. Eigenlijk is er op alle vlakken nog veel werk aan de winkel. Ieder mens heeft van geboorte af aan een bepaalde hoeveelheid energie tot zijn beschikking gekregen. Iedereen heeft een sterke of minder sterke ‘levensaccu’ geërfd. Een paranormale persoon die auralicht om mensen ziet, spreekt over een gezondheidsaura. Aan dit deel van je aura kun je direct veel ‘aflezen’. In mijn praktijk is dat vaak makkelijk. Aan dit licht om iemand heen helderzie ik en heldervoel ik dat iemand bijvoorbeeld veel hoofdpijn of maagpijn heeft. Rond een orgaan is de energie iets gewijzigd. Dit wil niet zeggen dat je dan direct doodziek (bent) zal gaan worden. Mensen kunnen allerlei kleine en grote kwalen hebben. Het is heel belangrijk om je eigen levensaccu op peil te houden. Maar het is helemaal aan jou om te bekijken of je belangstelling hebt om in je eigen lichamelijke en geestelijke gezondheid te investeren. Wanneer je bijvoorbeeld nog een twintiger of dertiger bent, kan je veel beter hier al maatregelen voor nemen dan dat je bijvoorbeeld al een vijftiger of zestiger bent geworden. Ik bedoel te zeggen: in een vroeger stadium hoef je nog niet zoveel bij te schaffen. Bijvoorbeeld een buikje kun je veel beter voorkomen dan achteraf zien weg te werken. Het kost je dan vaak zoveel meer tijd en geld.

 

Gisterenmiddag was het een hele aangename zonnige voorjaarsdag. Ik had mij voorgenomen om aan het eind van de middag een half uur te gaan joggen. Door het voeren van een praktijk en het schrijven van spirituele boeken en paranormale cursussen zit ik erg veel. Ik heb dus voornamelijk een zittend beroep. Het is dan heel belangrijk om wat extra aan beweging te doen. Voor mij kost dat geen enkele moeite omdat ik altijd al sportief ben geweest. Ik vind het leuk om zelf te sporten en ook naar sommige sporten op de televisie te kijken. Toen ik ongeveer halverwege mijn jogroute was, kwam ik langs een gezellig stamcafeetje met buiten een heel klein terrasje. Ik zag de mensen in de verte al zitten te genieten van de zon en met elkaar te keuvelen. Er was meer dan genoeg ruimte om voorzichtig langs hen heen te joggen. Er zat een clubje op het eerste oog vriendelijke mensen een biertje te drinken. Toen ik vlak erlangs liep, zei een man met een aanzienlijk grote bierbuik tegen mij: ‘drink een biertje want anders droog je uit’. De groep moest natuurlijk lachen om die opmerking. Ik vond het zelf ook wel grappig en gevat. Ik hou wel van een beetje humor. Het was inderdaad erg warm en ik transpireerde behoorlijk. Dat kon iedereen gemakkelijk aan mij zien. Wat ik met deze ervaring wil zeggen is dat iedereen vrij zijn eigen keuzes kan maken. Ik koos ondanks het mooie weer om een beetje voor ontspanning en voor mijn gezondheid te joggen. Deze man koos voor het verzorgen en onderhouden van zijn aanzienlijk grote ‘bierbuik’. Kijk eens iets kritischer naar jezelf. Misschien kan ik je met de diverse stukjes tekst in dit boek je een beetje inspireren om ook wat meer aan een gezondere balans tussen lichaam en geest te doen.

 

Het gemak en ongemak van je telefoon (mobieltje etc.).

Waar je tegenwoordig ook bent, je ziet overal mensen met een mobieltje rond lopen. Een mobieltje heeft zeker zo zijn voordelen maar ook nadelen. Ik vind dat je hier een beetje mee op moet passen. Want een mens heeft meerdere momenten van werkelijke rust nodig om zich van alle indrukken en externe prikkels te herstellen. De telefoon is een mooie uitvinding maar tegelijkertijd een boosdoener. Je kunt namelijk op de gekste tijden gebeld worden. En dit is niet goed voor je zenuwstelsel. Mijn advies is: leer jezelf aan om je mobieltje af en toe een paar uur weg te leggen. Maak jezelf niet te ‘belangrijk’. De wereld draait zonder jou of mij ook wel door. Het is niet mijn bedoeling om iets over verslaving aan het mobieltje te schrijven. Ik wil je waarschuwen dat geen enkel mens 24 uur van de dag als het ware aandachtig en alert moet zijn. Je kunt vandaag de dag heel makkelijk door zoiets geleefd worden. Ik snap best wel dat deze uitvindingen eigenlijk nog nieuw zijn. Ik denk dat we hier bijvoorbeeld over 20 of 30 jaar heel anders mee om zullen gaan. De meeste mensen zijn veel te gretig en mijn punt is: dit gaat dikwijls ten koste van je (innerlijke) rust. In mijn praktijk heb ik ook geleerd om niet dag en nacht telefonisch bereikbaar te zijn. Je kunt hier jezelf heel makkelijk mee opblazen. En dat is natuurlijk niet de bedoeling. Het gaat er mij niet om, om mensen in hun keuzes te beïnvloeden. Ik wil alleen iedereen waarschuwen om niet een overprikkeld zenuwstelsel te krijgen. Mensen met een overbelast zenuwstelsel hebben niet altijd een fijn gedrag. Het is jammer dat we op zo’n overdreven commerciële manier gek gemaakt worden om twee keer per jaar iets nieuws aan te schaffen. Het zou naar mijn mening veel beter zijn om meer te investeren in onze rust. We leven in een veel te onrustige samenleving. Ik hoop dat je met dit stukje tekst misschien een minuut of tien wilt nadenken hoe jij persoonlijk hiermee om wilt gaan.

Minimaal twee of drie kilo afvallen

De meeste mensen worden afgelopen jaren in een rap tempo steeds dikker. Wereldwijd worden we gewaarschuwd voor dit probleem. We moeten met z’n allen dit probleem krachtig aanpakken. Eigenlijk is het niet meer dan een welvaartsverschijnsel. We kunnen hier nog veel aan doen. Mijn advies aan alle personen die wat overgewicht hebben, probeer minimaal twee of drie kilo af te vallen. We eten gemiddeld op een dag vaak veel te veel. Probeer producten waar heel veel suiker in zit bewust te vermijden. Je zult snel zien dat je na enige weken je al een stuk beter en fitter gaat voelen. Te veel voeding maakt ons suf en niet scherp. Dit komt omdat er te veel voeding in je darmen gaat zitten. Je darmen raken overbelast en overvol met als gevolg: dufheid, passiviteit en moeheid en natuurlijk uiteindelijk overwicht. Al jouw energie (bloed) gaat voor de spijsvertering in jouw buik zitten. En dit is ook niet goed voor jouw aura. De energieën in jouw aura moeten goed kunnen stromen. Veel stress en een overdaad aan voeding en alcohol zet alles vast. Het is helemaal niet nodig om dwangmatig of als freak te gaan afvallen. Denk eerst eens na over wat je op de dag eet. Probeer een aantal producten te vervangen voor gezondere producten. Je maag zal ook geleidelijk aan bij minder voeding kleiner gaan worden. Kijk desnoods eens op het internet voor meer informatie. Je hebt vandaag de dag tientallen websites met allerlei goede tips. Je kunt zelf kiezen waar je wat mee wil doen. Probeer in één of twee maanden wat af te vallen. Schrap die grote hoeveelheden suikers en doe wat meer aan beweging. Je kunt bijvoorbeeld ook jezelf aanleren om je eten op een klein bordje op te scheppen in plaats van op een groot bord. Wat mij betreft hoef je echt niet minder lekker te gaan eten. Dat is helemaal niet mijn bedoeling. Wanneer je dit allemaal moeilijk vindt, drink dan twee glazen water vooraf. Je zult dan veel sneller vol zitten. Dit is beter voor je gezondheid en kost je helemaal niets. Het zal je in meerdere opzichten een goed gevoel geven wanneer je een paar kilo afgevallen bent.

 

Oordoppen (wasbolletjes) van de drogist

Het is alweer meer dan tien jaar geleden dat ik op paranormale wijze een minder prettig bericht van mijn gids van gene zijde kreeg. In gedachten hoorde ik op telepathische wijze tegen mij zeggen (helderhoren) dat ik aan de rechter zijde andere buren zou gaan krijgen. Daar schrok ik best van. Want tot dusver heb ik niet veel geluk gehad met mijn buren. Door mijn paranormale gevoeligheid heb ik af en toe extra rust nodig om de hoeveelheid paranormale prikkels/signalen van de dag tot rust te brengen. Het is helemaal niet eenvoudig om zulke extra door gene zijde gevoelig gemaakte zintuigen te hebben. Over het algemeen kan ik hier goed mee omgaan. Maar je moet niet dagelijks uren lang geluidsoverlast hebben van bijvoorbeeld je buren. Ik weet niet helemaal meer precies wat er op deze wonderlijke wijze tegen mij gezegd werd. Het was wel een luide en duidelijke boodschap. Ik weet uit ervaring dat ik me hier niet tegen kan verzetten. Ik zou dus nieuwe buren gaan krijgen. Wat ik me nog wel kan herinneren is dat ik er zo’n negen maanden last van zou hebben en dan zou gaan verhuizen. Negen maanden is toch wel een flinke tijd. Dit was voor mij geen makkelijke tijd. Af toe werd ik heel erg boos. Maar met ruzie maken schiet je ook niet veel op. Het werd een lange periode van behoorlijk slikken. Ik had geen zin om na een verhit gesprek die mensen dagelijks paranormaal te gaan heldervoelen. Het probleem zou voor mij alleen maar dan nog meer verergeren. Ik deed erg mijn best om door deze periode heen te komen. Uiteindelijk moest ik wel weg omdat aan de andere zijde van de muur van mijn praktijk er bijna dagelijks te veel geluidsoverlast was. Ik schaamde mij voor de cliënten hier een beetje voor. In die tijd was ik aan het experimenteren met allerlei oordoppen. Ik had eerst verschillende gele foam oordoppen. Dit zijn van die oordoppen die je overal ziet. Op mijn zoektocht naar betere oordoppen kwam ik onverwachts in een drogist een ander type oordoppen tegen. Op het plastic doosje staat ‘wasbolletjes’ geschreven. Ik noem het zelf een stuk transparante siliconen. De bolletjes zijn zeer flexibel. Je kunt ze makkelijk in je oorschelp drukken. Het neemt dan spoedig de vorm van het inwendige van jouw oorschelp aan. Eigenlijk lijkt het een beetje op een klodder kauwgom. Deze wasbolletjes sluiten bijzonder goed af. Ze werken wel tien maal beter dan de oordoppen van schuimrubber/foam. Ik raad iedereen die last heeft van geluidsoverlast deze wasbolletjes aan. Het scheelt enorm veel in de overlast van het geluid. Ik gebruik ze ook weleens als er ’s avonds in de directe omgeving een luidruchtig feest is. Met deze wasbolletjes kom je veel makkelijker in slaap. Er zullen vast en zeker verschillende merken zijn. Het merk wat ik gekocht heb is: Otalgan Classic wasbolletjes/boules de cire. Ze kosten rond de drie euro. Je krijgt een setje. Het is echt de moeite waard om deze wasbolletjes tegen geluidsoverlast een keer uit te proberen. Ik hoop dat je met deze tip je zenuwstelsel een beetje beter kunt beschermen. Het is heel belangrijk om ’s morgens goed uitgeslapen en fit de dag te beginnen. Je aura moet niet te lang door geluidsoverlast verzwakken. Dit kan allerlei psychische en lichamelijke klachten tot gevolg hebben.

 

De invloed van betonnen muren

Zoals je weet bestaat alles uit energie. Door het geleidelijk aan steeds sterker zien van aura’s, is mij opgevallen dat alle stof dus in werkelijkheid verschillende energieën, op een wonderlijke wijze met elkaar in verbinding staan. Alles is met elkaar door middel van een aura aan elkaar verbonden. Denk maar aan ontelbaar zeer kleine schakeltjes van (aura) energie. Op zich is dit natuurlijk logisch want anders zou alles zomaar uit elkaar kunnen vallen. Dat is natuurlijk niet de bedoeling. De hele kosmos zit door middel van verschillende energieën aan elkaar vast. Het zien en voelen van aura’s heeft mij dikwijls aan het denken gezet. Ik kan me nog goed herinneren dat ik al weer lang geleden met een vriendin in een laagbouw flat woonde. Het was in die tijd sowieso niet zo’n makkelijke tijd. Mijn energieniveau was niet bijzonder hoog. Wat mij na een paar maanden op begon te vallen was dat ik een bepaalde werking vanuit de muren begon te voelen. De eerste keren toen mij dat opviel, dacht ik dat dat  inbeelding was. Maar na verloop van tijd begreep ik dat dit de invloed van de betonnen muren van mijn flat was. Ik had al zo’n vermoeden maar ik wist dat nog niet zeker. Toen ik mij realiseerde dat alles uit verschillende energieën bestaat dus ook deze betonnen muren, begreep ik dat de uitstraling van de muren mij op de één of andere manier nadelig beïnvloedde. Ik merkte dat de nogal levenloze energieën van de muren van invloed was op mijn energieniveau. Ik werd van die muren een beetje moe. De muren hadden geen goede invloed op mijn aura. Ik besloot om extra wandelingen in de natuur te maken om dit enigszins te compenseren. Allereerst wil ik zeggen dat ik niet iets tegen flats heb. Daar gaat het mij in dit verband niet om. En niet iedereen heeft zogezegd een gevoelige aura. Maar mocht je hier iets in herkennen dan kan je misschien een paar maatregelen nemen. Ga wat vaker in de zon op jouw balkon zitten of een wandelingetje maken. Of zet wat extra plantjes op bepaalde plaatsen meer. Planten hebben een hele krachtige aura. Haal maar eens bij een grote schoonmaak of een verhuizing alle planten even weg. Je zult ‘voelen’ dat er iets weg gehaald is. Dit heeft te maken met de aura van de plant. Ik kan niet voor iedereen praten. Ik weet dat de één meer gevoelig voor dit soort zaken is dan de ander. Maar ik vind het wel erg belangrijk dat je serieus naar dergelijke signalen kan luisteren. Nogmaals: alles bestaat uit energie. Je hebt positieve maar ook negatieve, afbrekende energieën. Probeer hier zowel creatief als bewust mee om te gaan. Het is jammer als door bepaalde muren van jouw woning jouw aura langzaam steeds vermoeider raakt.

 

Vermijd de onrustige aura’s van sommige mensen

Wanneer je paranormale gevoeligheid toeneemt, merk je dat je steeds sterker op de energieën van een ander reageert. Sommige mensen hebben een vervelende energie om zich heen. Zij stralen onrust en soms ook veel negativiteit uit. Pas een beetje op voor deze personen want zij trekken een deel van jouw goede energie weg. Het is niet mijn bedoeling om lelijk over andere mensen te gaan schrijven. Ik wil je er alleen maar op wijzen dat sommige aura’s van mensen je zowel positief als heel negatief kunnen beïnvloeden. Eigenlijk hoef je er alleen maar op te letten hoe je na een gesprek of bezoek bij iemand je bent gaan voelen. Wanneer je merkt dat je steeds doodmoe thuiskomt dan moet er een alarmbelletje bij je gaan rinkelen. Probeer mensen die voor jou een nadelige invloed op je aura hebben, dus je gezondheid, te vermijden. Ik weet dat dit in sommige gevallen heel lastig is. Want zo’n persoon kan bijvoorbeeld ook in de familie of aangetrouwde familie zitten. Je moet hier eens rustig over nadenken wat je hieraan allemaal kunt doen. Soms kan je de frequentie van een bezoek een stuk verminderen. Of de lengte van een bezoek inkorten. Bij personen die je eigenlijk helemaal niet meer ziet zitten, kan je beter het contact verbreken. Dit klinkt misschien een beetje hard. Maar wat heeft een ander er aan als jij niet meer in de persoon geïnteresseerd bent. Ik heb geleerd om dan voor jezelf zo eerlijk mogelijk te zijn en natuurlijk ook voor die ander. Dit is de eerste keren niet zo eenvoudig. Maar het is toch een onderdeel van het leven. Ik vind dat we naar elkaar het beste duidelijk kunnen zijn. Spiritueel technisch gezien loopt de aura van die andere persoon in de aura van jou over. Je kunt ook zeggen dat de aura’s met elkaar botsen en elkaar beïnvloeden. Je kunt je wel voorstellen dat aura’s van verliefde personen een heel andere invloed op elkaar hebben dan wanneer je te maken hebt met een egoïstische persoon. Eigenlijk loopt een deel van jouw goede energie naar die persoon weg. Met als gevolg dat jij je achteraf moe bent gaan voelen. Mensen die gevoelig zijn voor de energie van anderen zullen dit proces ook wel herkennen als ze even boodschappen zijn gaan halen in een winkelcentrum. De ruimte of beter de aura van de plaatsen waar heel veel verschillende mensen komen is als het ware ‘verontreinigd’. Ik loop hier meestal het liefst met een grote boog omheen. Ik ga echt niet aan iedereen vertellen dat ik erg vatbaar voor allerlei aura energieën ben. Dit hoeft toch niet iedereen te weten. Mijn tip is: houd extra goed in de gaten naar wie of waar je naartoe gaat. Het is prettig om lekker in je eigen energie te blijven en niet te veel energie te verliezen. Ik moet er nogal eens bij zeggen dat sommige mensen hier helemaal geen last van hebben. En misschien wel denken waar heb je het over. Toch ben ik van mening dat iedereen door diverse energieën beïnvloed wordt. Dergelijke energieën werken soms heel geniepig. Het is meer dan de moeite waard om je hier meer in te verdiepen en toe te passen. Ik ben niet altijd blij met deze gevoeligheid. Ik voel zelfs de aura’s van de mensen (bijvoorbeeld de buren) door de muren heen. Het is voor iedereen maar ook voor mij beter om hier bewust mee om te gaan. Je kunt jezelf echt heel veel ellende besparen.

 

De rustgevende werking van een klankschaal

Het is heel belangrijk om na drukke levensfases in je leven rust in je hoofd te behouden. Dit is doorgaans niet eenvoudig want ieder mens reageert regelmatig zeer emotioneel op diverse levenssituaties. Al die verschillende emoties hebben veel invloed op jouw aura. Door veel gedachten en gevoelens komen er kleine of grote stormen van energieën in jouw aura. Al die wisselende energieën moet je zo goed als je kunt onder controle zien te krijgen en te houden. Dit is een proces waar we echt meerdere levens voor nodig hebben om hier echt meer greep op te krijgen. Maar elke stap die je zet, is een stap in de goede richting. Des te bewuster en zelfbeheerder een persoon wordt, des te groter je aura wordt. Je aura wordt dus maar heel langzaam groter. Het is heel interessant om dit bijzondere licht te kunnen zien. Je kunt hier veel van leren. Niet alleen iemands gezondheid maar ook het karakter en emotionele zelfbeheersing. Ik heb door de jaren heen zelf ook diverse technieken bestudeerd om meer rust in mijzelf te krijgen. Het is voor mij heel belangrijk om voor een helderziend consult mezelf eerst ‘leeg’ te maken. Je probeert je eigen leven een beetje weg te drukken, iets te neutraliseren. Het is een prettig gevoel als je merkt dat je aura na vijf of tien minuten geleidelijk aan meer tot rust komt. Een van de hulpmiddelen die ik heel graag om tot rust te komen gebruik, is een klankschaal. Ik weet niet of je weleens een klankschaal gezien hebt. Het ziet eruit als een glazen schaal maar dan van verschillende metalen. Meestal zijn die te koop op een alternatieve/paranormale beurs of in een New Age winkel. Ik gebruik een klankschaal om de vele gedachtes en onrust in mijn hoofd tot rust brengen. Je tikt rustig een paar maal op klankschaal. Er zijn hier geen vaste regels voor. Je kunt dat dus op je eigen gevoel doen. Wanneer je hier een aantal keer mee experimenteert dan merk je dat je in z’n geheel wat rustiger wordt. Wat doet een klankschaal? Een klankschaal is niet meer dan een voorwerp met een bepaald geluid (toon) wat je doet afleiden. Wanneer je heel rustig naar het geluid van je klankschalen luistert dan stop je geleidelijk aan met het vele denken. Er komt dus na verloop van tijd meer rust in jouw gemoed. Dit is heel aangenaam gevoel. Natuurlijk zul je misschien de eerste tien keer hier wat aan moeten wennen. Maar dat is toch met alles. Het is de moeite waard om hier eens bijvoorbeeld een maand mee te experimenteren. Begin niet direct aan lange sessies. Begin met vijf of tien minuten. Als het je bevalt dan kan je het geleidelijk aan gaan opbouwen. Maar er is niemand die je gaat controleren. Doe het allemaal op je eigen gevoel. Dat is het beste. Je kunt de werking van zo’n sessie verbeteren door van tevoren een klein kwartiertje wat te drinken. Het is onverstandig om dit direct uit je werk of na de boodschappen doen te doen. Een klankschaal kan je dus gebruiken om je opkomende gedachtes enigszins te stoppen (te verminderen). Een klankschaal is in dit geval niet meer dan een voorwerp met geluid om jezelf af te leiden. Je hoeft dit natuurlijk niet per se alleen maar met een klankschaal te doen. Je kunt ook naar de wind of naar het verste geluid in jouw omgeving luisteren. Het principe blijft hetzelfde. Ik gebruik een klankschaal al meer dan vijftien jaar. Ik heb gemerkt dat mijn geest als het ware enigszins geprogrammeerd is. Wanneer ik een paar maal op de klankschaal tik, lijkt het net of mijn geest maar ook mijn lichaam zich al een beetje begint te ontspannen. Dit maakt mijn sessies wel een stuk eenvoudiger. Ik kan soms vrij spoedig een heel eind in rust wegzakken. Ik vind dat een heel aangenaam gevoel. Misschien kan je dit zelf ook eens gaan proberen. Maar verwacht niet direct de eerste of tweede keer al veel resultaat. Je zult wel hier eerst wat aan moeten wennen. Maar ik vind persoonlijk de tijd die je hier in steekt en de aanschaf van de klankschaal, meer dan de moeite waard. Een klankschaal is één van de technieken om jezelf meer onder controle te krijgen.

 

Een warm bad

Er zijn diverse methodes om jezelf te ontspannen en om wat meer rust in je aura te brengen. Het grappige is dat je vaak het niet eens ver hoeft te zoeken. Je kunt namelijk zelf op diverse wijzen met warmte gaan experimenteren. Warmte ontspant en ontkrampt. Ik raad je aan om ’s avonds of op een ander tijdstip eens een warme kruik op je buik te leggen. Maar je kunt natuurlijk zo’n kruik ook op andere plekken leggen. Eigenlijk maakt dit niet zoveel uit. Zolang warmte maar in je lichaam kan trekken. Misschien heb je wat last van spanningen in je schouders of in je nek. Je kunt een platte kersenpitten kruik kopen die je een paar minuten in de magnetron verwarmd, overal kan opleggen. Warmte heeft een goede invloed op de doorstroming van jouw energieën in je lichaam en aura. In mijn praktijk adviseer ik regelmatig mensen om eens een extra warm bad te nemen of als ze daarvan houden naar een sauna te gaan. Door allerlei spanningen verkrampen we. Dit heeft een negatieve invloed op allerlei doorstromingsprocessen. Veel mensen vergeten door hun drukke leven zichzelf een beetje extra te verzorgen en te verwennen. Het zal geen enkele gezondheid ten goede komen wanneer je ’s morgens niet fit wakker wordt en aan het einde van de dag weer oververmoeid in slaap valt. Door allerlei vormen van zielenonrust (allerlei zorgen) word je ook nog eens regelmatig wakker. Ik denk dat je dan niet goed bezig bent. Je kunt met warm water op verschillende wijzen experimenteren. Je kunt bijvoorbeeld ook met je gezin naar een subtropisch zwembad gaan. Als je dit leuk vindt, kan je hier ook nog eens met elkaar extra lol maken en dat werkt ook ontspannend. Voor degenen die van een warm bad houden kan je van het merk Kneipp lekker geurende etherische badolie op basis van geneeskrachtige kruiden kopen. In een drogist verkopen ze een hele serie heilzame badoliën. Zo’n flesje Kneipp olie is ook een leuke tip om iemand als een cadeautje te geven. Voor degenen die een goede gezondheid hebben (en willen behouden) of terug willen, zou je ook met wisselbaden of douches kunnen gaan experimenteren. Maar het wisselen van een koude naar een warme douche en weer terug moet je wel rustig opbouwen. Je hebt zeker enige tijd nodig om hier aan te wennen. Het is belangrijk om zelf rustig te bekijken en uit te proberen wat bij jou persoonlijk past. Het heeft weinig zin om iets te forceren want met tegenzin laat je iets ook weer snel los. Dat is zonde van je tijd en misschien je geld. Kijk eens voor meer informatie onder ‘wisselbaden’ en ‘wisseldouches’ op het internet.

Copyright Ron Malestein Dordrecht. www.malestein.info