Adviseur in liefde, gezondheid en geluk

Door Florence Imandt


Dinsdag 11 juni – Liefde, gezondheid en verhuizen. Dat is de top drie van onderwerpjes waarover de mensen het ’t liefste met Ron Malestein hebben.

Ron noemt zich helderziende en paranormaal genezer of in meer algemene termen ‘alternatief therapeut’. Hij is naar eigen zeggen begiftigd met een brede waaier aan talenten om mensen te helpen, maar zijn helderziendheid en magnetiserende handen trekken de meeste klandizie.
‘Krijg ik nog een vriend? Komen er kinderen? Krijg ik leuke schoonouders?’, dat zijn op liefdesterrein de meest voorkomende vragen. Heel normaal, vindt Malestein. “Bij iemand horen is het belangrijkste in het leven, dat wil iedereen. Ik vind het heel begrijpelijk dat mensen die een paar mislukte relaties achter de rug hebben, willen weten of ze nog gelukkig kunnen worden met een nieuwe partner.”
Kan Malestein al die liefdesvragen beantwoorden? “Nee. Ik ben geen allesweter. Soms zie ik gewoon niets. En soms moet ik ook zeggen ‘nee, er komt niemand op uw pad’. Mijn scoringspercentage, als het om voorspellingen gaat, ligt tussen de zeventig en tachtig procent. Dat weet ik uit reacties van mensen.”

Levensfilmpjes

Hoe werkt helderziendheid bij hem? “Ik zie in mijn hoofd korte levensfilmpjes van mensen, als ik met ze praat of een foto zie. Of het is een ‘helder weten’. De informatie komt spontaan binnen, maar ik moet wel mijn antenne uit hebben staan, zoals ik dat noem. Ik moet ervoor open staan.”
Soms komen er niet-leuke beelden bij ‘m binnen. Bijvoorbeeld over dood en ziekte. In principe praat hij daar nooit over, behalve als cliënten daar nadrukkelijk om vragen. Maar ook wereldgebeurtenissen voorziet hij soms. Nee, liever geen voorbeelden, hij wil voorkomen een sensatiefiguur te worden. Het vervelende van dat ‘zien’ is bovendien dat hij er niets aan kan doen om het ongeluk af te wenden.
Het nut van zijn voorspellingen is voor privé-personen met andere woorden maar heel beperkt. Frustrerend is dat niet, zegt hij. “Nee, ik geloof sterk dat er voor iedereen een levensprogramma is uitgestippeld. En dat er een schepper is die dat regelt, die de evolutie leidt. Toeval bestaat wat mij betreft niet.”
Dat Malesteins carrière zich in het paranormale zou gaan afspelen, weet hij al heel lang. Toen hij jonger was, had hij als gitarist met een band door willen breken, maar dat zat er niet in. Nu, op zijn 56ste, zou hij zich graag als kunstschilder verder ontwikkelen. “Maar dat zit maar voor een deeltje in mijn levenspakket, dat weet ik gewoon. Ik moet met het paranormale doorgaan. Mensen helpen.”

Zijn eerste paranormale ervaring had hij op zijn elfde in Amersfoort, waar hij vandaan komt. Bij een Oostenrijkse oom die op bezoek kwam, zag hij iets wat niet in de haak was. “Ik vroeg aan mijn moeder of hij ziek was of zo. Nee, zei ze. Een halfjaar later viel hij dood neer op straat.”

Gaven

Sinds zijn 21e, toen duidelijk werd dat de gitaar het niet zou worden, begon hij met kleine advertenties voor het magnetiseren. Sindsdien leeft hij min of meer van zijn gaven. Een echt vak heeft hij nooit geleerd, zijn middelbare school ‘verprutste’ hij en een opleiding verpleegkunde heeft hij later door privé-perikelen nooit doorgezet.
Sinds 1995 kwam er meer stabiliteit in zijn leven, zegt Ron, die zichzelf druk en eigenwijs noemt. “Ik heb nogal wat problemen in de privé-sfeer achter de rug, onder meer een aantal mislukte relaties. Misschien dat ik me daarom goed kan inleven in anderen. Soms lijkt wat ik doe meer op het werk van een maatschappelijk werker of psycholoog. Ik verbaas me er soms weleens over dat mensen zo gemakkelijk met hun verhaal naar mij toe komen. Ze kijken in de Gouden Gids onder de H van Helderziendheid en komen naar me toe. Terwijl ze misschien net zo goed met een broer of zo kunnen gaan praten. Ik ben tenslotte ook maar een mafketel.” Een mafketel die het goed bedoelt en om die reden ook zijn vier boeken op internet heeft gezet. Ron Malestein wil bijdragen aan de erkenning van paranormale zaken. Laten zien hoe normaal paranormaal eigenlijk is. “Ik wil anderen inzicht geven”
Wie meer wil weten, kan terecht op de website van Ron Malestein.

Website van paragnost Ron Malestein: www.malestein.info