SPIRITUELE BLOG – PARANORMALE BLOG – BIJNA-DOODERVARINGEN – UITTREDING

 

BDE
Bijna-dood-ervaringen (ookwel uittredingen). Met een wetenschappelijke ondertoon.

Een persoonlijke bijna-dood-ervaring (afkorting B.D.E.) is voor velen een behoorlijke transformerende ervaring. Veel mensen zijn na zo’n ervaring ook ‘anders gevoelig’ geworden. De paranormale (geestelijke) zintuigen zijn ‘door de klap’ geactiveerd (door een ongeluk, hartstilstand, zware vergiftiging etc.). Deze onverwachtse gevoeligheid is voor velen even schrikken. Ik bedoel veel paranormale mensen hebben die ‘vreemde’ overgevoeligheid meestal al van jongsafaan. Je bent aan die vreemde overgevoeligheid (in de volksmond ‘het heldervoelen’) dan al enigszins aan gewend.

Wat gebeurt er?
Tijdens een bijna-dood-ervaring verplaatst jouw bewustzijn mee naar dat andere, geestelijke, energie of lichtlichaam. Die andere (parallelle) geestelijke zintuigen van je geestelijke lichaam kan je zien als min of meer dezelfde als van je gewone, vertrouwde aardse stoffelijk lichaam. In feite is er na mijn persoonlijke ervaringen geen verschil. Ik heb zelf geen bijna-dood-ervaring als zodanig meegemaakt maar wel tientallen spontane uittredingen gehad. Vandaar dat ik veel facetten hiervan herken. Het zijn wel degelijk bewijzen van het voortbestaan. Maar het mooiste is als je zelf of iemand in je eigen vertrouwde kring zoiets dergelijks meemaakt. Dat zet je dan pas echt aan het denken.

Op het Youtube (Internet) zijn veel video’s van mensen met een bijna-dood-ervaring te vinden. Overal in de wereld praten mensen over deze vreemde maar wel bijzondere ervaringen. Zoek onder ‘een bijna-dood-ervaring’ in het Nederlands of in het Engels een ‘near death experience’.

Engels / in English near death experience
You tube kanaal met video’s over diverse personen met een bijna-dood-ervaring (near death experience).


Eerste interview met de Amerikaanse neurochirurg Eben Alexander.
Hij had zelf een bijna-doodervaring.


Tweede interview met de Amerikaanse neurochirurg Eben Alexander.


Tv programma – Veel mensen veranderen na een bijna-doodervaring.

Naast ons gewone aardse, stoffelijk lichaam is er ook een geestelijk lichaam. Met dit tweede lichaam van licht/energie treedt je uit je lichaam.
Dit gebeurt er bij een bijna-doodervaring of een uittreding. Het verbindingskoord blijft intact. Bij verbreking van dit koord treedt wat wij noemen ‘de dood’ snel in. Het geestelijke lichaam heeft net als het gewone aardse lichaam vijf zintuigen. Je bewustzijn neem je tijdelijk even mee naar dat andere lichaam tijdens een bijna-doodervaring.

Zie ook de levensdraad en het bewustzijnsdraad die tijdens ons leven op aarde met de beide lichamen verbonden zijn. Na verbreking, meestal door ouderdom, laat dit bijzondere levenskoord opgebouwd uit energie los.
 

De ‘tunnel van licht’ naar gene zijde’ / een uittreding.
Moderne kunst en spirituele kunst van paragnost Ron Malestein. Zie ‘spirituele kunst’ in het knoppenmenu.